Hanneke-in-Afrika.reismee.nl

Back to Africa!

Hallo allemaal,

In oktober vertrek ik weer samen met Anneke naar Mombasa.Wij gaan mee de bush in met de ambulance van de mobil clinic van A.P.D.K .om de gehandicapte kinderen op te zoeken en de mogelijkheid te geven voor een operatie.

Even een update:

A.P.D.K.(Association Physical Disabled Kenia) is gespecialiseerd in orthopedische en neurologische operaties bij kinderen tot 18 jaar. Veel voorkomende orthopedische afwijkingen zijn bowlegs, clubfeet(klapvoet), brozen bones, klompvoet en knocked knees(X-knieén). De neurologische operaties betreffen vooral het plaatsen/deblokkeren van shunts bij hydrocephalus(waterhoofd) en dichten van spina bifida(open rug).De operatie's worden via sponsorgelden betaald en zijn voor de veelal arme ouders gratis.Eenvoudige operaties worden in Mombasa gedaan, de grotere en alle neurologische operaties in hospital van Kijabe ten noorden van Nairobi, ongeveer 500 km van Mombasa.

In de herfst/winter van 2010 en 2011 werkten wij 2x3 maanden mee op de mobil clinic en constateerden steeds hetzelfde probleem. De operatie is gratis maar de transportkosten van en naar het ziekenhuis moeten de ouders zelf betalen.
Met een inkomen van 0-1 euro per dag zijn dit onoverkomelijke bedragen.Gevolg is dat deze kinderen geen kans krijgen en hun levenlang met een handicap leven die vaak eenvoudig op te lossen is.

Daarom hebben wij het transportfonds opgericht. Elke eurocent wordt gebruikt voor het vervoer van en naar het ziekenhuis.

De bodem is in zicht en daarom hopen wij dat jullie bereid zijn om deze kinderen een kans in het leven te geven. Alle kleine beetjes helpen.Het geld kan gestort worden op:

NL 25 ABNA0510260462 t.n.v.A.P.D.K Mombasa.

Namens de kinderen in de bush alvast bedankt!

Wij gaan er weer voor, heel veel zin, kijk ernaar uit om iedereen terug te zien!!

Groetjes hanneke

Marjo

Lieve meiden, wat super dat jullie dit weer gaan doen. Ik ga jullie zeker weer volgen. Heel veel succes.

Liefs Marjo

Suzanne Linsen

Geweldig! Een prachtig project weer! Wat een avontuur! Heel veel succes!

Carla Sonder

We'll meet again in Mombasa????
Leuk jullie weer te zien.
Wij doen alvast de aftrap met de Kwale Mobile Clinic.