Hanneke-in-Afrika.reismee.nl

Thuis!

Lieve allemaal,

Anderhalve dag later dan gepland weer thuis in Sneek. De terugreis ging met hindernissen. Vanuit Mombasa gevlogen naar Nairobi waar we om half één `s nachts richting Zurich zouden vliegen. Maar helaas geen vliegtuig te bekennen, het was op de airport stil en de incheckbali was gesloten.Ja, daar sta je dan midden in de nacht met je rugtas en koffer. De volgende vlucht was pas 24 uur later. In een taxi gestapt op zoek naar een slaapplek in de stad Niarobi die bekend staat als niet veilig voor ons blanken, mzungo`s.Het maakte ons niet uit waar..als het maar veilig was.Nou dat viel nog niet mee. Er was een conferentie in de stad en alle hotels waren vol. Er werd veel heen en weer gebeld tussen de taxichauffeur en iemand van de airport en intussen zaten wij in de taxi downtown in Nairobi waar de straten uitgestorven zijn op enkele louche figuren na. Af en toe reden we naar een andere plek om te wachten in het licht van de straatlampen. We voelden de spanning in ons lijf en doken weg in de auto, zodat ze niet konden zien dat er mzungo`s in de auto zaten. De paspoorten en creditkaart haalden we uit onze rugtas en stopten dat in ons ondergoed.De taxichauffeur, die net voor `t eerst vader was geworden, verbrak de spanning door te zeggen dat als het niet zou lukken hij ons mee zou nemen naar zijn huis. Hij wist alleen niet hoe hij het moest uitleggen aan z`n vrouw, die in het ziekenhuis lag na de keizersnede, dat hij zomaar twee vrouwen in de bedroom had. Op een gegeven moment komt er een auto langszij en het raampje gaat open: Follow me, zegt de bestuurder. Onze taxichauffeur rijdt achter hem aan en Ann en ik kijken goed door de raampjes waar we heen vervoerd worden. Gelukkig stopten we bij een hotel met bewakers. Binnen gekomen bleek dat ze een kamer voor ons hadden maar we moesten cash betalen.(iedereen moet meeprofiteren van de gestrande mzungo`s) Ja, dat hadden we natuurlijk niet! met de twee mannen de taxi weer in en naarde pinautomaat gereden. Kan je je het voorstellen....midden in de nacht pinnen in de stad Nairobi??!! Ook daar een bewaker met eengrote zwarte bivakmuts op en wapenstok en geweer in de hand. Met de mannen achter ons dachten we in Godsnaam dan maar pinnen. Helaas de pinautomaten keerden geen geld aanons uit. Ze geloofden ons niet en met de man over ons schouder mee kijkend nog es geprobeerd. Niet dus! Probleem.....hebben jullie ook euro`s vroeg hij. Ja die hebben we en dankzij Ann hadden we genoeg voor ons tweeën pfffff gelukkig. Weer in de taxi gestapt en naar een casino gereden waar de euro`s omgewisseld moesten worden voor Keniaanse shillings, ook gelukt en toen terug naar `t hotel.

Met de lift naar de eerste verdieping, Ann room 110 en ik room 109, we mochten niet met twee vrouwen op één kamer slapen. De deur wordt opengemaakt en wauw...wat een luxe suite. Krijg accuut de slappe lach van alle spanning en opluchting. Inmiddels was het drie uur `s nachts. Met zoveel adrenaline in je lijf werd slapen natuurlijk niets eerst en heb ik roomservice gebeld. Het duurde even want de nachtboy lag lekker te pitten. Maar gelukt, een hele fles wijn en speciaal voor ons vers gebrande pinda`s op een schaaltje. daar zaten we dan wat een contrast met onze bushkamp- nachten.

De volgende ochtend gelopen door de straten van Nairobi, wat een verschil met Mombasa. De aangename temperatuur en geen stank van vuilnis.Even op een bankje gezeten in een park met heel veel zwervers, even maar, want je moet de goden niet verzoeken .

`s Nachts naar Zurich gevlogen waar we de aansluiting met Amsterdam misten. Na 5 uren wachten eindelijk in het vliegtuig naar Amsterdam. Thuis, koud regen, storm, grijze donkere lucht, maar het voelde als een kleurrijke warme deken om heen..zo welkom. De kinderen, familie, vrienden die er waren en zijn, bloemen kaartjes mailtjes....veilig thuis!

Nu nog de balans opmaken van drie maanden Bushcamp en plannen maken voor de toekomst. Maar eerst hoop ik iedereen weer te zien.

Alvast gezellige feestdagen en een gezond, warm , gelukkig 2012

Liefs Hanneke

jeanet

allemachtig wat een avontuur!!!!!en wat een geluk dat dat allemaal zo goed is afgelopen.

WEL THUIS!!!!!!!!

Suzanne

Ooooh Hanneke, what een verhaal alweer!!! Only in AFrica:) Vaak als het hier in Marokko niet helemaal loopt zoals ik wil denk ik aan jou en de ambulance trips door de bush en alles wat je daar meemaakt en ziet en dan denk ik... kom op Suus! Want ondanks bepaalde uitdagingen is 't leven hier is een stuk gemakkelijker! You're an inspiration girl! Ik bel je volgende week vanuit Sittard want ik breng de kerstdagen bij mijn moeder door. Welcome home and WELL DONE! X Suzanne

Marjo Koster

Lieve Hanneke,
Wat een verhalen weer. Ik heb ze met veel plezier gelezen. Gelukkig een goede afloop voor jullie in Nairobi. Lieve Han, weer terug op aarde, maak er wat van. Fijne dagen!
Kus Marjo

Rikstelien

Wat een avontuur aan het eind van jullie reis !!!!!!!!!
Enorm. Ben heel blij dat je weer heelhuids thuis bent en dan is het heerlijk om kinderen en familie weer om je heen te hebben. Veel liefs, geniet van het thuis zijn en tot bellens,
Rikstelien

Janneke

Tjonge, jonge, Hanneke wat een spannende toestand nog even op de valreep. Ben benieuwd hoe je het hier straks weer vindt na al die belevenissen daar. Veilig en rustig of juist saai.
Geniet van een hele gezellige decembermaand, alvast een heel gelukkig nieuwjaar en tot in 2012.

Hartelijk egroet van Janneke.

Tanja

Hoi Hanneke,

Goed dat je weer thuis bent, het zal wel weer even wennen zijn. Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar, je komt in een gezellige maand weer thuis. Ik zie je wel weer op het werk.

Groetjes, Tanja

joke slagter

Hai Hanneke, Lang niet gesproken, heb zoeven je verhalen gelezen wat heb je veel beleefd!!
Nu maar even bijkomen .... groetjes.

sfoekema

Deze gekke idioten dingen horen gewoon bij jou Hanneke .Wat is je volgende plan?

Ik zie je wel in sneek
Groet van gerrit tsal en jesse.
Sonja

ELS VAN DIJK

Hanneke,

Wat een belevenissen. Gelukkig dat je weer heelhuids in Sneek bent beland.
Zien en spreken je graag weer op de club.

Groetjes
Els